Description

Gastão Cardoso House

Location:

Client:

Year:

State:

Scope:

Matosinhos, Portugal

Eng.º Gastão Lopes Cardoso

2016 - ...

Ongoing

Architecture - Engineering - Rehabilitation

The project in presentation proposes the refurbishment and extension of an existing building, destined to single-family housing that is characterized by:

 

- Harnessing of the existing building, keeping the exterior walls of stone masonry;

 

- The interior divisions of the existing building, as well as the stairs, floors and respective structure, will be demolished;

 

- In the surplus land area will be created an outdoor space with garden, pool and annex;

 

- A lower floor will be built for the garage, laundry, storage and salon;

 

- The attic floor will be enlarged, which will house the bedrooms, including the necessary sanitary facilities;

- It is proposed to change the main facade to install a garage access gate;

 

- The volumetric proposal was thought as part of the surroundings, adopting a binding type, by adopting the solutions that exists at this location, respecting the contiguous buildings.

The attic floor will be enlarged, which will house the bedrooms.

Back

Works

Office

Contacts

Talk with us

MOFASE

Rua Álvaro Castelões 751

4450-043 Matosinhos

Portugal

By appointment only

Copyright © Mofase 2018. All Rights Reserved

Language:

English

Português