Description

Vitor Seabra House

Location:

Client:

Year:

State:

Scope:

Matosinhos, Portugal

Arq.º Vitor Seabra

2012 - 2015

Finished

Architecture - Engineering - Rehabilitation

This project of remodelling and enlargement of a single-family dwelling in Rua de S. Roque, 154, in Matosinhos has as fundamental object the interior remodelling of this dwelling. Maintains the volumetry and distribution of the program on existing floors. It changes the way the various spaces are articulated on each floor and the depth of occupation of the ground floor grows to the South. The implementation of the annexes is also reformulated, reducing the existing stain, allowing a better use of the exterior space.

 

The new distribution of the spaces passes, in floor 0, by the placement of the kitchen to the north and the rooms to the south, articulating these two spaces through a core of services where are the bathroom and supports to the living room and kitchen. The relocation of the stairs contributes to a better hierarchy of spaces, which allows for the redistribution referred to above on the lower floor and better organization in the first floor bedroom area, with the creation of another bathroom. The upper floor maintains itself as complementary space of support. Abroad is enhanced the relationship of the living room with the outdoor patio achieved through a frank opening and a reduction of the areas of annex. This one only exists with a laundry.

 

With regard to the constructive aspects, the thermal insulation of the walls and roof is reinforced with the "capotto" type coating on the walls (with white painted finish) and the placement of "roofmate" under the tiles. Also in the window frames is increased the thermal insulation, and it is foreseen the installation of frames with thermal break and double glazing. These are in white thermo-lacquered matt aluminium. The interior walls and ceilings are in gypsum board and plaster project on existing masonry and ceramic-coated in sanitary facilities. The interior floors are wood in general and ceramic in the first floor toilet.

It changes the way the various spaces are articulated on each floor and the depth of occupation of the ground floor grows to the South.

The relocation of the stairs contributes to a better hierarchy of spaces, which allows for the redistribution referred to above on the lower floor and better organization in the first floor

Back

Works

Office

Contacts

Talk with us

MOFASE

Rua Álvaro Castelões 751

4450-043 Matosinhos

Portugal

By appointment only

Copyright © Mofase 2018. All Rights Reserved

Language:

English

Português